Ervaringen van cliënten: Juul (10), ADHD

“Hallo, ik ben Juul en ik heb last van een radio in mijn hoofd die de hele tijd aanstaat en daardoor kan ik me niet concentreren.” – Juul (10), ADHD

Ritalin?

“Er ging een belletje rinkelen bij ons en op school adviseerde men hem te laten testen vanwege zijn concentratieproblemen en druk gedrag. Een intake gesprek in 2013 bij de GGZ wees uit dat hij volgens de “checklist” veel kenmerken vertoonde van ADHD. Het advies dat volgde luidde: Ritalin. Na een gesprek met de huisarts, de school van Juul en overleg thuis bleek dat we hier niet achter stonden en besloten niet verder te gaan met dit traject.

Gratis intake

Via foldermateriaal kwam ik in contact met BMC. We planden een gratis intake voor Juul. Uit de meting werd al snel duidelijk dat de klachten die hij vertoonde ook werkelijk aantoonbaar waren in zijn hersenactiviteit. Al snel werd dan ook de behandeling gestart en na enkele weken was er al duidelijk merkbaar dat hij rustiger werd. Op school waren ze zeer tevreden.

Het resultaat

Door complimenten zijn gedrag al snel merkbaar beter, kinderen uit zijn klas gaven aan dat hij veel rustiger was, niet meer zo aanwezig was en hij kon zich beter concentreren op zijn werkjes. Hij heeft het schooljaar dan ook afgesloten met een goed rapport. Hij voelt zich er zelf heel prettig bij omdat er niet constant commentaar geleverd wordt op zijn gedrag. Dit commentaar werkt namelijk negatief.

Juul is een tevreden kind, enthousiast en ontzettend sociaal, wat zou er gebeurd zijn als hij Ritalin zou zijn gaan gebruiken.. Wij zijn heel blij met de beslissing om Neurofeedback te proberen en het resultaat mag er zijn!” – moeder van Juul.